FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vetropack Straža sa 25 milijuna kuna neto dobiti u 2010.

Autor: tper
ZAGREB, 4. travnja 2011. (Hina) - Vetropack Straža, tvornica stakla iz Huma na Sutli, u prošloj je godini ostvarila ukupni prihod od 668 milijuna kuna te neto dobit od 25 milijuna kuna, izvjestili su iz tvrtke.

Prošlogodišni je rezultat bio lošiji nego 2009. godine, a na to je najviše utjecalo povećanje cijene plina i velike negativne tečajne razlike, ističu iz Vetropack Straže.

Uz to, Vetropack Straža je radi pada potražnje na domaćem i susjednim tržištima, dio kapacitete plasirala na udaljenija tržišta zapadne Europe, na kojima je, zbog većih transportnih troškova, postignuta manja marža.

Vetropack Straža je u 2010. prodala 941 milijuna komada staklenih spremnika, od čega je više od 60 posto završilo u izvozu.

Na tri staklarske peći je proizvedeno rekordnih 231,6 tisuća tona stakla (213,9 tisuća tona u 2009.), navodi se u priopćenjuu.

U tvrtki napominju kako su i tijekom prošle godine nastavili s investiranjem.

U gradnju mosta koji je povezao tvornički krug sa skladištem gotove robe u slovenskom Rogacu, nabavu kontrolnih strojeva, crpilište industrijskih voda, alternativni sustav loženja peći, natkrivanje skladišta i u alate za proizvodnju staklene ambalaže investirano je više od 33 milijuna kuna.

Vetropackova strategija bavljenja staklom jest strategija širenja i čuvanja. Cilj nam je zadržati vodeću poziciju na domaćim tržištima – uz jako regionalno učvršćivanje, ističu iz te tvrtke.

Od važnijih projekata ove godine planiraju gradnju sustava za doziranje staklenog krša te natkrivanje dijela skladišta gotove robe u Rogacu.

Intenzivno se radi na pripremama za rekonstrukciju staklarske peći, koja će se provesti u prvoj polovici 2012.

Unatoč još uvijek lošim gospodarskim prilikama u Hrvatskoj i regiji, u tvrtki vjeruju da će se u ovoj godini zaustaviti trend pada te da će ostvariti bolji financijski rezultat.

Vetropack Straža tvornica stakla jedini je proizvođač staklene ambalaže u Hrvatskoj, a od 1996. je u vlasništvu švicarskog Vetropacka.

Tvrtka isporučuje svoje proizvode u sve države bivše Jugoslavije i Moldaviju, a preko sestrinskih staklana prodaje i u sve druge europske zemlje.

Krajem 2010. je u Vetropack Straži bilo zaposleno 618 radnika.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙