FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HC: idući tjedna počinje izgradnja tunela u predjelu Stupica

Autor: nbrc
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - Hrvatske ceste (HC) priopćile su danas da idući tjedna počinje izgradnja tunela u predjelu Stupica na državnoj cesti D512 Makarska-Vrgorac.

"Obavljene su sve potrebne aktivnosti za početak radova izgradnje tunela na lokaciji Stupica te će Hrvatske ceste uvesti izvođača u posao tijekom idućeg tjedna", navode iz HC-a.

U Hrvatskim cestama očekuju da će se radovi na proboju tunela, duljine oko 200 metara, završiti do početka srpnja te će se omogućiti promet kroz tunel za vrijeme turističke sezone, nakon čega će se radovi nastaviti do konačnog završetka projekta.

U skladu s pravilima Zakona o javnoj nabavi, provodi se pregovarački postupak s tvrtkom Viadukt čija je ponuda bila najpovoljnija prilikom prikupljanja inicijalnih ponuda, ističu iz HC-a i najavljuju da će se po okončanju pregovaračkog postupka te potpisivanja ugovora objaviti vrijednost radova.

"Prema mišljenju stručnjaka Instituta IGH, izgradnja tunela pokazala se kao najjeftinije i najsigurnije tehničko rješenje za sanaciju odrona i sigurno prometovanje tim dijelom državne ceste D512", zaključuje se u priopćenju.

Zbog odrona kamenja na državnoj cesti D512 Makarska - Vrgorac na predjelu Stupica onemogućen je promet tom cestom, a nakon toga je najavljeno da će se graditi tunel.

Hrvatska je Vlada na sjednici 10. ožujka ove godine donijela odluku o građenju u slučaju neposredne opasnosti na državnoj cesti D512 na dionici Makarska-Vrgorac na lokaciji Stupica. Vlada je, radi otklanjanja neposredne opasnosti za ljude i imovinu koje je uzrokovao odron kamenog materijala na toj cesti, dozvolila Hrvatskim cestama gradnju tunela dužine do 200 metara uz dodatnu zaštitu pokosa ispred i iza tunela.

Prema ranije u javnosti iznijetim procjenama, tunel na predjelu Stupica koštat će oko 25 milijuna kuna.

(Hina) pp/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙