FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud oslobodio optužene u "aferi lopoč"

Autor: sobr
ZAGREB, 1. travnja 2011. (Hina) - Bivši direktor Sportsko rekreacijskog centra Jarun Aleksa Kocijan i još trojica suoptuženih danas su oslobođeni optužbi da su "napuhavanjem" cijena za čišćenje lopoča s jarunskog jezera gradsku tvrtku koja upravlja Jarunom oštetili za gotovo pet milijuna kuna.

Sudac Ivan Turudić kazao je obrazlažući nepravomoćnu presudu da se tužiteljstvo nije potrudilo dokazati tvrdnje koje je navelo u optužnici.

"Vijeće smatra da niste počinili ono što vam se stavlja na teret. Neosporno je samo da je došlo do čišćenja Jaruna i da su radovi obavljeni", kazao je Turudić. Dodao je da su postojale neke indicije o nepravilnostima, ali da one tijekom suđenja nisu dokazane.

Pojasnio je da optužba nije objasnila tko je ostvario navodnu imovinsku korist te kada je i kako novac podijeljen.

"Tužiteljstvo se naprosto nije potrudilo", zaključio je sudac.

Tužiteljstvo je tvrdilo da je Kocijan za čišćenja jarunskog jezera od lopoča 2004. platio više od šest milijuna kuna, od kojih je čak 4,88 milijuna završilo na privatnim računima četvrtoosumnjičenog Marijana Čuića. Čišćenje je navodno plaćeno tvrtki Bojanu Iliću koji je Kocijanu ispostavio lažne račune i krivotvorene "građevinske dnevnike". Temeljem fiktivnih faktura Ilić je, po tvrdnjama iz optužnice, novac prebacio na tvrtku trećeosumnjičenog Željka Vulića, a on istog dana na Čuićeve račune.

(Hina) xam yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙