FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska tvrtka pomaže japanskom Tepcu

Autor: mhaj
TOKIO , 31. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Francuska tvrtka za nuklearnu energiju Areva namjerava pojačati tehničku pomoć japanskoj tvrtki Tokyo Electric Power (Tepco) u nastojanju da se zaustavi radioaktivno zagađenje iz havarirane nuklearne elektrane Fukushime, rekao je za France presse predsjednik podružnice Areva u Japanu, Remy Autebert.

"Trebat će nam malo vremena, no naše aktivnosti na pružanju pomoći Tepcu, proširit će se", objasnio je Autebert. Predsjednica Areve, Anne Lauvergeon u srijedu je doputovala u Tokijo sa svojim stručnim timom. Predviđen je njihov sastanak s japanskim dužnosnicima zaduženim za upravljanje ovom krizom bez presedana kako bi zajedno pokušali pronaći odgovarajuća rješenja. Autebert smatra da je najvažnije hitno se koncentrirati na saniranje zagađene vode koju treba izbaciti iz dijelova nekoliko reaktora.

Tehnička ekipa Tepca gotovo bez prekida već dva tjedna zalijeva četiri od šest reaktora nuklearne elektrane Fukushime Daiichi, u nastojanju da se rashlade gorive šipke i bazeni.

(Hina) xmh ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙