FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ultra maraton do Plitvica u spomen na Josipa Jovića

Autor: vhor
KARLOVAC, 30. ožujka 2011. (Hina) - U povodu 20. obljetnice akcije "Plitvice 1991." i uspomene na Josipa Jovića, prvog poginulog branitelja redarstvenika u Domovinskom ratu, krenulo je večeras u 21 sat devet pripadnika Udruge Specijalne policije "Grom" na 97 kilometara dugačak ultra maraton od Karlovca do Plitvica.

Cilj je trčanjem dostojno obilježiti i zadržati u trajnom sjećanju žrtve, ali i pobjede, podvige i uspjehe, kao i ideale pripadnika specijalne policije tijekom Domovinskog rata, kazao je u ime udruge predsjednik Dražen Perković.

Prva žrtva u obrani suvereniteta Hrvatske bio je Josip Jović, a čuvanje uspomene na nj danas je i povod za okupljanje i povezivanje pripadnika Specijalne policije cijele RH, s ciljem da se održi njihov ratni identitet i spriječi zaborav na njihov doprinos u obrani i oslobađanju domovine, rekao je.

Nikica Vrabac, Saša Poljak, Alenko Katić, Mario Kišić, Damir Matan, Ivica Samovojska, Željko Grubiša, Ivica Grgić i Marinko Brozović krenuli su na 14-satno trčanje, a cilj im je spomen-obilježje Josipu Joviću na Plitvicama. Putem će odali počast poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća na spomen-obilježjima u mjestima Turanj, Donji Budački, Slunj i Rakovica.

Maraton podržavaju Ministarstvo unutarnjih poslova i Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata, te Moto-klub Specijalne policije iz Domovinskog rata.

(Hina) xvhor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙