FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 28. ožujka

Autor: dger
ZAGREB, 28. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak 28. ožujka.

VILNIUS - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastat će se u Litvi s predsjednicom Litve Daliom Grybauskaite, predsjednicom Parlamenta Irenom Degutiene i predsjednikom Vlade Andriusom Kubiliusom. U sklopu posjeta Josipović će održati predavanje na Institutu za međunarodne odnose i političke znanosti u Vilniusu na temu: "Hrvatsko članstvo u EU-u i jugoistočna Europa".

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastat će se u ponedjeljak u 10.00 s kosovskim ministrom vanjskih poslova Enverom Hoxhajom i s njime potpisati Protokol o suradnji između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova Kosova. Nakon razgovora i potpisivanja slijede izjave za medije (11.00, MVPEI, Trg N.Š. Zrinskog 7-8)

Kosovskog ministra primit će i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić (12.10, Sabor, dvorana Ante Starčevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U Den Haagu počinju završne riječi na suđenju bivšem načelniku generalštaba vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću (66) optuženom za pružanje logističke potpore snagama odgovornima za pokolj u Srebrenici, opsadu i teror civila u Sarajevu i za raketiranje Zagreba te za propuste u istragama i kažnjavanju odgovornih.

LONDON - Amnesty International objavit će izvještaj o smrtnoj kazni u svijetu u 2010.

Dežurni urednici:

Noć: Vedrana Larva

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Večer: Srđan Baković

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙