FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kijev očekuje odgovor Izraela o nestanku Palestinca

Autor: vrad
KIJEV, 25. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Ukrajinski ministar vanjskih poslova rekao je u petak da još čeka obrazloženje Izraela o nestanku palestinskog inženjera u Ukrajini, kojeg su možda otele izraelske tajne službe.

Izraelska veleposlanica pozvana je nešto ranije tijekom dana u ministarstvo, gdje je ispitana, rekao je glasnogovornik ministarstva Oleksandr Dikusarov. "Čekamo odgovor izraelske strane", dodao je.

Tehnički direktor jedine elektrocentrale u Pojasu Gaze i otac šestero djece oženjen za Ukrajinku, Dirar Abu Seesi (42) nestao je 19. veljače dok se vozio vlakom iz Kijeva u Harkov (na istoku Ukrajine).

Njegova supruga Veronika misli da su ga otele izraelske tajne službe i da bi Ukrajina mogla biti u toku s tim događajem.

Izraelske su vlasti na koncu potvrdile da je taj čovjek zadržan u Izraelu "radi istrage", prešućujući okolnosti i razloge njegova uhićenja, pišu izraelski mediji u nedjelju.

Ukrajina pak niječe bilo kakvu umiješanost u taj izgred, ustvrdivši da ništa ne zna o okolnostima izgreda, dok se promatrači pitaju kakva je uloga Kijeva u toj stvari.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙