FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Luka Bebić na ZV-u

Autor: tmis
ZAGREB, 25. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić obišao je danas na Zagrebačkom velesajmu specijalizirane sajmove turizma, hrane i vina, kazavši pri tom da je sigurno da Hrvatska napreduje u svakom pogledu pa i u turizmu, ali da do većeg izražaja trebaju doći specifičnosti pojedinih krajeva.

Predsjedni Sabora na Velesajmu je posjetio štand Udruge lađara Neretve, koji su mu prezentirali program ovogodišnjeg 14. maratona lađa koji će se u drugoj suboti u kolovozu održati od Metkovića do Ploča.

Na maratonu će, kako se očekuje, sudjelovati više od 35 lađa, oko 750 veslača iz Hrvatske i drugih zemalja, a očekuje se posjet 60-70 tisuća gledatelja.

Osvrnuvši se na taj projekt kojeg je oduvijek podržavao, Bebić je istaknuo da je to dobar primjer posebnosti hrvatskih krajeva koje treba pokazati svijetu kroz turističku promociju te i na takve događaje pozivati turiste, a ne samo klasičnom ponudom mora i kupanja.

Bebić je posjetio i štand Hrvatske turističke zajednice te štandove Zagreba, Ministarstva turizma i druge.

S obzirom da se jutros vratio iz posjeta Gruziji i Armeniji naglasio je da u tim zemljama postoji veliko zanimanje za gospodarsku suradnju sa Hrvatskom.

Smatra i da treba više učiniti na povezivanju komora i gospodarstvenika različitih grana, jer u tim zemljama postoji veliki prostor za hrvatske proizvode, a posebno za građevinsku operativu.

Stoga je pozvao hrvatske gospodarstvenike da se više okrenu prema tim tržištima, ali i Kazahstanu, Uzbekistanu, Turkmenistanu, jer te zemlje imaju ogromne potencijale.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙