FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbijanski "cyber ratnici" podupiru Gadafija

Autor: ssai
BEOGRAD, 25. ožujka 2011. (Hina) - Korisnici interneta iz Srbije, njih više od 50 tisuća, danima ugrožavaju borbu libijske oporbe protiv Moamera el Gadafija tako što "cyber ratom" podupiru njega i njegov režim, prenose u petak elektronički mediji u Beogradu pozivajući se na tvrdnje oporbenoga Libijskog omladinskog pokreta.

U priopćenju te organizacije, dostavljenom srbijanskoj agenciji Tanjugu, navodi se kako su korisnici iz Srbije pokrenuli "progadafijevski pokret" na Facebooku, Youtubeu, Twitteru, Myspaceu, i drugim društvenim mrežama.

"Poslije konzultacija s administratorima tih mreža, procjenjujemo da je više od 50 tisuća korisnika interneta iz Srbije aktivno uključeno u pružanje potpore Gadafiju", ističe se u priopćenju.

Dodaje se kako mediji daju veliku pozornost tim aktivnostima koje su, kako se navodi, privukle Gadafijeve pristaše iz drugih zemalja, a libijska državna televizija redovito emitira ono što pišu njegovi pristaše iz Srbije kako bi pokazala da i dalje ima potporu u drugim zemljama.

U pripćenju stoji kako, osim toga, mnogi korisnici iz Srbije na internetu ratuju protiv "protugadafijevih" skupina i internetskih stranica te da hakiraju ili ruše stranice povezane sa snagama koje se bore protiv Gadafija i sa snagama NATO-saveza, SAD-a, Francuske i Velike Britanije.

"Sumnjamo da iza toga progadafijevskog pokreta stoje moćne političke organizacije i političke stranke i pozivamo međunarodnu zajednicu da s tim u vezi hitno nešto poduzme", priopćio je Libijski omladinski pokret, dodajući da je za tako malu zemlju poput Srbije, s relativno skromnim brojem korisnika interneta, organiziranje više od 50 tisuća aktivnih Gadafijevih pristaša, koji zajedno deluju na internetu, velik pothvat koji zahtijeva mnogo predanosti, rada i novca.

(Hina) xdas ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙