FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ptiček ostaje u pritvoru

Autor: vvar
VARAŽDIN, 23. ožujka 2011. (Hina) - Bivšem direktoru varaždinske komunalne tvrtke Parkovi Miljenku Ptičeku za još je mjesec dana produljen pritvor, a istražna mu je sutkinja proširila istražni postupak i za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti dok je bio direktor trgovačkog društva Aquacity, potvrdio je danas glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.

"Ptiček se u ovom slučaju ne tereti kao direktor Parkova, nego kao direktor trgovačkog društva Aquacity, i to je novina. Tereti ga se da je kao direktor Aquacityja tom društvu pribavio nepripadnu imovinsku korist od gotovo 141.000 kuna", kazao je Pavlic.

Istovremeno s odlukom o proširenju istrage protiv Ptičeka istražna je sutkinja donijela rješenje da se Ptičeku produlji pritvor za još mjesec dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

"Istražna je sutkinja predložila saslušanje novih svjedoka, a u obrazloženju rješenja o produljenju pritvora navela je kako smatra da bi Miljenko Ptiček boravkom na slobodi mogao utjecati na te svjedoke i na taj način ometati kazneni postupak", objasnio je Pavlic.

Miljenko Ptiček je u pritvoru od kraja prosinca prošle godine, a osumnjičen je za brojne financijske i gospodarske zlouporabe.

(Hina) xvvar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙