FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Friščić: u HSS-u zbog Hrvatskih voda nema uzbune

Autor: vlar
ZAGREB, 22. ožujka 2011.(Hina) - Predsjednik HSS-a Josip Friščić večeras je, komentirajući DORH-ovo pokretanje istrage protiv HSS-ova direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarića, rekao kako istraga nije ni presuda ni osuda te da zbog Hrvatskih voda u HSS-u nema nikakve uzbune.

"Stranačka su mjerila jedinstvena ako se protiv njezina člana pokrene istraga. Člana privremeno suspendiramo s dužnosti koje obavljao, a kad se proces završi, jer istraga nije ni presuda ni osuda, onda ćemo vidjeti što je na kraju", rekao je Friščić komentirajući USKOK-ov nalog o provedbi istrage protiv direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarića i dvoje njegovih poslovnih partnera, za koje se sumnja da su počinili niz kaznenih djela, među ostalima, primanja i davanja mita i zloporabe položaja i ovlasti.

Kao član upravnog vijeća Hrvatskih voda Friščić je istaknuo kako se po financijskim kontrolama nije moglo uočiti da su iste tvrtke dobivale iste poslove ili slične sumnjive radnje u Hrvatskim vodama.

Ustvrdio je da su u upravnom vijeću inzistirali na zakonitosti i transparentnosti rada te da su to potvrdile i revizijske kontrole.

Dodao je i da su Hrvatske vode velik sustav, da imaju stotine izvođača radova te da nije ni posao ni ovlast upravnog vijeća da sve to nadzire jer je to u nadležnosti nadzornih tijela i revizije.

"Mi smo dobivali gotova izvješća u kojima je pisalo da je poslovanje bilo u redu", rekao je Friščić koji je večeras nazočio dodjeli 200 članskih iskaznica članovima HSS-a u Sesvetama,

USKOK je donio nalog o provedbi istrage protiv glavnog direktora Hrvatskih voda Jadranka Husarića (HSS) i još dviju osoba koje su u zamjenu što Husarić osigurava poslove njihovim tvrtkama na trošak svojih tvrtaka organizirali zajedničko putovanje i lov u Namibiji. Navevši samo inicijale i dob osumnjičenih bez imena tvrtaka, USKOK je na svojoj internetskoj stranici izvijestio da trojicu sumnjiči za davanje i primanje mita i zlouporabu položaja i ovlasti.

Komentirajući Husarićev put u Namibiju, Friščić je rekao da je o prijepornom safariju i osobno pitao Husarića, na što mu je on odgovorio da ga je sam financirao.

(Hina) xvl yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙