FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslave Dana voda i 60 godina Grada mladih u Zagrebu

Autor: mbuj
ZAGREB, 18. ožujka 2011. (Hina) - Svjetski dan voda, 22. ožujka, obilježit će se ovog vikenda u Zagrebu - u subotu u parku Maksimiru i na Jarunu, a u nedjelju u zagrebačkom Zoološkom vrtu.

Međunarodni slogan ovogodišnjeg Svjetskog dana voda glasi "Voda za gradove", a njime se nastoje osvijestiti institucije i javnost o potrebi očuvanja voda, pogotovo u urbanim sredinama kao i o problematici opskrbe vodom siromašnih predgrađa velikih urbanih cjelina u svijetu.

U subotu, u 10,30 sati, u Maksimiru će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvoriti 1. međunarodnu ekološku akciju čišćenja velikog maksimirskog jezera, koja će se održati u organizaciji portala ronitisemora.com. U akciji će sudjelovati više od 50 ronilaca iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske i Hrvatske.

Na Jarunu će se Svjetski dan voda obilježiti akcijom čišćenja regatne staze koju će provesti Ronilački klub Mar-Sub u suorganizaciji sa Zagrebačkim holdingom. Posjetitelji će se upoznati s ronilačkom opremom, pogledati izložbu fotografija na temu "Voda", te se informirati o živom svijetu jarunskog jezera. Program počinje u 9,30 sati kod regatne staze.

Program pripremljen u povodu Svjetskog dana voda očekuje u nedjelju posjetitelje Zoološkog vrta. Tajnoviti svijet slatkih voda edukatori će zainteresiranim posjetiteljima razotkriti na 1. katu paviljona Insektarij, od 10 do 17 sati djeca će se moći uključiti u zanimljive pokuse s vodom, vodeni kviz te likovnu radionicu u kojoj će se koristiti vodene boje.

U svijetu više od milijarde ljudi nema pristup pitkoj vodi, a Hrvatska je po bogatstvu i dostupnosti izvora pitke vode peta u Europi.

U subotu podružnica Zagrebačkog holdinga Vladimir Nazor organizira proslavu s cjelodnevnim programom 60 godina rada svoga odmarališnog kompleksa Grad mladih Granešina. Proslava je otvorena za sve građane, a Nazor posebice poziva djecu, za koju je prijevoz besplatan, da se pridruže. Prijevoz je organiziran iz Dubrave.

(Hina) xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙