FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra odluka o sudbini portugalske vlade

Autor: bcav
LISABON, 22. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Portugalski parlament glasat će u srijedu o najnovijim vladinim mjerama štednje, o čemu ovisi sudbina manjinske socijalističke vlade, dan prije održavanja europskog summita.

Premijer Jose Socrates zaprijetio je da će dati ostavku ako oporba ne prihvati mjere.

Glavna oporbena stranka Socijaldemokrati odbija ih poduprijeti i poziva na prijevremene izbore, što komplicira nastojanja zemlje da izbjegne sudbinu Grčke i Irske koje su bile prisiljene prihvatiti pakete pomoći za izlazak iz krize.

"Sutra će se glasovati o mjerama", rekla je zastupnica Zelenih Heloisa Apolonia nakon sastanka predsjednika zastupničkih klubova. "Sutrašnja sjednica dat će odgovore naciji", dodala je.

Vlada je očekivala potporu za svoj plan, dan prije održavanja summita Europske unije koji bi trebao odobriti uvođenje europskog mehanizma za stabilnost.

Francisco Abbis, predsjednik zastupničkog kluba Socijalista, rekao je kako još ima vremena za postizanje kompromisa i upozorio da bi odbijanje vladinih mjera bacilo zemlju "u bezdan".

Najnovije mjere uključuju daljnje smanjivanje proračuna kako bi vlada ostvarila cilj o smanjenju proračunskog manjka na 4.6 posto bruto društvenog proizvoda, nakon prošlogodišnjih 7.3 posto.

(Hina) xbcav ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙