FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gadafi prijeti da će Sredozemlje pretvoriti u "bojno polje"

Autor: dger
ZAGREB/TRIPOLI, 20. ožujka 2011. (Hina) - Libijski vođa Moamer Gadafi zaprijetio je u subotu navečer da će Sredozemno more pretvoriti u "bojno polje" i ustvrdio da su otvorena "skladišta oružja" za obranu Libije od "kolonijalne križarske" agresije zapadnih snaga koje su pokrenule zračne napade.

"Sredozemlje je postalo pravo bojno polje", rekao je pukovnik Gadafi u kratkoj zvučnoj snimci koju je emitirala službena libijska televizija i zaprijetio da će libijske snage "napasti sve civilne ili vojne ciljeve" na Sredozemnom moru, prenosi AFP.

"Interesi zemalja koje su sudjelovale u napadu bit će ugroženi", upozorio je Gadafi rekavši da su zračni i raketni napadi "neopravdana križarska agresija" protiv koje će se "hrabri libijski narod boriti".

Gadafi je rekao da je "otvorio skladišta oružja kako bi naoružao libijski narod radi obrane jedinstva Libije i njezina teritorija".

"Sada je nužno otvoriti skladišta i naoružati mase svim vrstama oružja radi obrane neovisnosti, jedinstva i časti Libije", rekao je Gadafi u snimljenom govoru nekoliko sati nakon početka napada.

"Pozivamo narode i državljane arapskih i islamskih zemalja, Latinske Amerike, Azije i Afrike da ostanu uz junački libijski narod i suprotstve se agresiji koja će samo povećati snagu i jedinstvo libijskoga naroda", rekao je Gadafi, kako prenosi Reuters.

(Hina) xdgk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙