FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gadafi rasporedio snage na zapadnoj granici

Autor: kgab
TRIPOLI, 1. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Libijski čelnik Moamer Gadafi rasporedio je nove snage na području zapadne granice u utorak prkoseći zapadnom vojnom i gospodarskom pritisku, što izaziva bojazan da bi jedna od najkravijih arapskih pobuna mogla postati još nasilnijom.

Libijske snage raspoređene su na libijsko-tuniskom graničnom prijelazu Dehibi gdje su izvjesile zelene libijske zastave. Reporteri na tuniskoj strani granice vidjeli su libijska vojna vozila i vojnike. Dan ranije, u ponedjeljak, na tom prijelazu nije bilo vojske. Dehiba je udaljena oko 60 kilometara od grada Naluta.

Lokalno stanovništvo je izjavilo da su snage odane Gadafiju raspoređene kako bi učvrstile kontrolu nad Nalutom, udaljenom oko 60 kilometara od tuniske granice u zapadnoj Libiji, i osigurale da grad ne padne u ruke protivnika Gadafija.

SAD je priopćio u ponedjeljak da premješta brodove i zrakoplove bliže Libiji, a britanski premijer David Cameron je izjavio da će njegova vlada raditi na pripremi zone zabrane letenja kako bi se zaštitio libijski narod.

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙