FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Traži se istraga zbog fiktivnog zaposlenja V. Majher

Autor: sobr
ZAGREB, 15. ožujka 2011. (Hina) - Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je danas sudsku istragu protiv bivšeg voditelja zagrebačkog Autobusnog kolodvora Franje Žulja zbog fiktivnog zapošljavanja Vesne Majher, voditeljice stožera za financije bivšega predsjedničkog kandidata, a danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Kaznenu prijavu protiv njih lani je u siječnju podnio Zagrebački holding koji je tada Žulja (59) smijenio zbog propusta vezanih uz zaposlenje Vesne Majher (56) koja je, po pisanju medija, dvije godine primala plaću u Autobusnom kolodvoru, a nije dolazila na posao.

Sada je protiv njih dvoje zatražena sudska istraga zbog zlouporabe položaja i ovlasti, t.j. poticanja na te zlouporabe.

Sumnja se da je Žulj u siječnju 2008. na traženje Vesne Majher da je zaposli u Autobusni kolodvor, jednu od podružnica Zagrebačkog holdinga, poslao prijedlog upravi holdinga da s njom sklopi ugovor na određeno vrijeme za poslove glavnog voditelja projekta. Tereti ga se da je znao da ona ne dolazi na posao, ali je svejedno u tri navrata, t.j. svakih šest mjeseci, slao prijedloge za produljenje radnog odnosa na određeno vrijeme. Predsjednici uprave holdinga su, kako kažu u državnom odvjetništvu, ne znajući da Majher ne dolazi na posao, ugovore produljili.

Žulj je osumnjičen i da je u listopadu 2009., protivno odluci uprave o uvjetima sklapanja ugovora o radu, sa suosumnjičenicom, bez potrebne suglasnosti, zaključio ugovor o radu na neodređeno vrijeme za obavljanje poslova pomoćnika direktora za ekonomsko-financijske poslove. Time je, tvrde u državnom odvjetništvu, Vesni Majher omogućio da prima plaću i tako ostvari nepripadnu korist od 387.000 kuna.

(Hina) xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙