FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bahrein: Oporba najavila nastavak mirnih prosvjeda

Autor: mtro
MANAMA, 17. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Bahreinska oporba najavila je u četvrtak navečer da će nastaviti svoje mirne prosvjede za demokraciju i da neće dopustiti da oružane snage uguše prosvjede pokrenute sredinom veljače.

"Nećemo se povući pred vojskom", rekao je šijitski dužnosnik Ali Salman, čelnik Vefaka, najveće formacije šijitske oporbe, na konferenciji za novinare šest oporbenih skupina.

"Inzistiramo na mirnom aspektu naših aktivnosti i ne smijemo se dati uvući u sukobe sa snagama sigurnosti", dodao je, prenosi se u zajedničkom priopćenju.

U predstavljanju smjernica nove faze prosvjeda, šeik Salman je molio prosvjednike da svoje živote ne izlažu opasnosti, te da čuvaju privatno i javno vlasništvo.

Salman je najavio i miran prosvjed za subotu poslije podne diljem kraljevstva i pozvao je šijitske prosvjednike da izbjegavaju dominantno sunitska područja.

Represija prosvjeda nastavljena je u četvrtak u zemlji, nakon što je početkom tjedna uveeno izvanredno stanje. U srijedu su snage sigurnosti napale prosvjednike u Manami, gdje je poginulo pet ljudi.

(Hina) xtm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙