FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada RH: Imenovanja i razrješenja

Autor: spar
ZAGREB, 17. ožujka 2011. (Hina) - Radi isteka mandata s danom 27. ožujka 2011., a temeljem provedenog postupka po objavljenom Pozivu, Vlada RH je razriješila dosadašnje članove Savjeta za nacionalne manjine.

Također imenovala je nove članove Savjeta - i to šest članova iz reda osoba koje predlažu vijeća nacionalnih manjina i pet članova iz reda istaknutih kulturnih, znanstvenih, stručnih i vjerskih pripadnika nacionalnih manjina koje predlažu manjinske udruge i druge organizacije manjina, vjerske zajednice, pravne osobe i građani pripadnici nacionalnih manjina, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću s današnje sjednice Vlade RH.

Nikola Mak, predloženik Vijeća njemačke nacionalne manjine razriješen je i ponovno imenovan, Darko Šonc, predloženik Vijeća slovenske nacionalne manjine, razriješen je i ponovno imenovan, Larisa Uglješić, predloženica Vijeća ukrajinske nacionalne manjine, razriješena je, a novom članicom imenovana je Marija Semenjuk Simeunović.

Predloženik Vijeća makedonske nacionalne manjine Angel Mitrevski razriješen je i ponovo imenovan, kao i predloženik Vijeća rusinske nacionalne manjine Zvonko Kostelnik. Predloženik Vijeća slovačke nacionalne manjine Želko Lomiansky razriješen je dužnosti, a novom članicom imenovana je Branka Baksa.

Predstavnik židovske nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer razriješen je i ponovno imenovan. Predstavnik srpske nacionalne manjine Đuro Zatezalo razriješen je dužnosti, a Veselko Čakić imenovan je novim članom. Predstavnik albanske nacionalne manjine Bashkim Shehu razriješen je i ponovno imenovan, kao i predstavnica austrijske nacionalne manjine Nives Rittig Beljak. Predstavnik crnogorske nacionalne manjine Dragutin Lalović razriješen je dužnosti, a novim članom imenovan je Radomir Pavićević.

Također, radi isteka mandata s danom 27. ožujka 2011., razriješen je dosadašnji predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer te je ponovno imenovan na dužnost predsjednika. Đuro Zatezalo razriješen je dužnosti potpredsjednika Savjeta, a Veselko Čakić imenovan je novim potpredsjednikom. Nikola Mak razriješen je dužnosti potpredsjednika Savjeta te je ponovno imenovan na istu dužnost.

Radi isteka mandata s danom 31. ožujka 2011. godine Vlada je razriješila članice Odbora za državnu službu Stanku Vučicu i Sanju Pintar Gotal te ih ponovno imenovala na istu dužnost u novom mandatnom razdoblju, s danom 1. travnja 2011. godine, temeljem provedenog postupka po raspisanom internom oglasu, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙