FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren natječaj za festival fotografije "Organ vida"

Autor: agrb
ZAGREB, 17. ožujka 2011. (Hina) - Otvoren je javni natječaj za sudjelovanje na trećem međunarodnom festivalu fotografije "Organ vida", koji će se na temu "O ljudima" održati od 19. do 21. svibnja u prostorijama kluba zagrebačkog Studentskog centra, izvijestila je danas istoimena fotografska udruga.

Natječaj je otvoren do 1. svibnja, a 50 najboljih fotografija, prema odluci stručnog žirija, bit će izloženo na festivalu u Zagrebu te u galerijama većih hrvatskih gradova i susjednih zemalja, među kojima je prvo najavljeno gostovanje krajem svibnja u Novom Sadu, na međunarodnoj konferenciji za tisak, dizajn i fotografiju "PDP Convention".

Mogu se prijavljivati radovi različitih žanrova, stilova i tehnike, svih fotografskih smjerova, od dokumentarne i novinske do modne, sportske i pejzažne fotografije. Zadanom temom želi se prikazati kako danas izgleda suvremeni čovjek, čime se bavi, kako ostavlja trag u prostoru u kojem boravi i radi, kao i dati kritički osvrt na sociološke fenomene i ekološku problematiku.

Kriteriji za odabir bit će estetika, originalnost, kreativnost, poruka, inovativnost, atraktivnost, stil, umjetnički dojam, cjelovitost, tehnika izvedbe i kvaliteta.

Fotografije se šalju putem on-line prijavnice, a imena odabranih autora objavit će se 5.svibnja na internet stranicama festivala, na adresi http://www.organvida.com.

Cilj festivala "Organ vida", u sklopu kojega će se održatie fotografske radionice, predstavljanja mladih autora i okrugli stol, je promocija fotografske kulture, jačanje fotografske scene i predstavljanje autorskih radova publici.

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙