FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Srbiji otvoren virtualni muzej posvećen Đinđiću

Autor: ssai
BEOGRAD, 15. ožujka 2011. (Hina) - Virtualni muzej posvećen prvom demokratskom predsjedniku srbijanske vlade Zoranu Đinđiću, ubijenom u atentatu 2003. godine, u utorak navečer svečano je u Beogradu pušten u rad.

Zainteresirani će ubuduće biti u prigodi informirati se o Đinđićevu životu i radu na portalu www.zorandjindjic.org, pri čemu će informacije biti dostupne na srpskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Posjetitelji virtualnog muzeja moći će vidjeti digitaliziranu pisanu građu te se upoznati s političkim i akademskim aspektima Đinđićeva života i rada.

Portal je u rad pustio srbijanski predsjednik Boris Tadić, rekavši pritom kako je Đinđić bio kreativan i hrabar čovjek s velikim darom za ostvarivanje ideja u političkoj praksi, kao i da je Đinđić zaslužan za proces približavanja Srbije Europskoj uniji.

U povodu otvaranja virutalnog muzeja pročitano je pismo njemačke kancelarke Angele Merkel u kojem Đinđića opisuje kao oličenje otpora diktaturi Slobodana Miloševića i njegova režima.

Đinđić je bio prvi predsjednik srbijanske vlade nakon pada režima Slobodana Miloševića 2000. i dolaska na vlast Demokratske oporbe Srbije (DOS), a za njegova mandata počeo je proces demokratizacije srbijanskoga društva i korjenitih gospodarskih i socijalnih reformi.

(Hina) xdas yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙