FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 14. ožujka

Autor: tper
ZAGREB, 13. ožujka 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 14. ožujka.

ZAGREB - Sastanak predstavnika uglednih hrvatskih tvrtki i ministara u hrvatskoj Vladi održat će se u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, a tema sastanka su mogućnosti novog zapošljavanja u privatnom sektoru te investicijski potencijal hrvatskog gospodarstva. Poslije sastanka predviđene su izjave za medije (u 12,00 sati TV snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, velika dvorana Ministarstva gospodarstva, Ulica Grada Vukovara 78).

ZAGREB - Otvorenje Info tjedna Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija održat će se u Središnjem državnom uredu za e-Hrvatsku (9,00 sati, Gajeva 4).

ZAGREB - Ukupni promet hrvatske industrije u siječnju porastao je za 3,8 posto u odnosu na prosinac, pri čemu je prodaja na domaćem tržištu povećana za 3,8 posto, a na stranom za 1,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U odnosu na siječanj prošle godine, ukupni promet industrije u Hrvatskoj povećan je za 2,7 posto. Po tržištima, promet je u siječnju na godišnjoj razini na domaćem tržištu porastao za 10,9 posto, a na stranom tržištu pao je za 8,7 posto. Podaci o novim narudžbama industrije na mjesečnoj razini pokazuju pad u siječnju u odnosu na prosinac za 7,2 posto, pri čemu su narudžbe s domaćeg tržišta pale za 3 posto, dok je sa stranih tržišta ostvaren rast narudžbi za 46,8 posto. Statistika na godišnjoj razini pokazuje rast narudžbi za 1,4 posto.

ZAGREB - Troškovi za osoblje (neto plaće uvećane za poreze i doprinose iz plaća i na plaće) hrvatskih poduzetnika u prvih devet mjeseci prošle godine iznosili su 58,4 milijardi kuna i u odnosu na isto razdoblje 2009. manji su za 3,9 posto, a broj zaposlenih smanjen je za 3,1 posto, na 856.348 zaposlenih, podaci su Financijske agencije. U tome su za neto plaće svojih zaposlenika izdvojili ukupno 35 milijardi kuna, što je za 3,8 posto manje nego u devet mjeseci 2009. godine. Smanjena je i prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom kod poduzetnika obveznika poreza na dobit i to nominalno za 0,7 posto i u prvih je devet mjeseci 2010. iznosila 4.542 kuna, pokazuju podaci Fine.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙