FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN: jamstvo za Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe nije državna potpora

Autor: tper
ZAGREB, 3. ožujka 2011. (Hina) - Državno jamstvo za Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe za ulaganja u povećanje sigurnosnih standarda u zračnoj plovidbe ne smatra se državnom potporom u smislu Zakona o državnim potporama, utvrdila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

Naime, u predmetu koji se odnosi na prijedlog odluke hrvatske Vlade kojom je zatraženo davanje državnog jamstva u korist Europske banke za obnovu i razvoj za dugoročno kreditno zaduženje Hrvatske kontrole zračne plovidbe radi financiranja projekta nadogradnje hrvatskog sustava za upravljanje zračnim prometom, Agencija je rješenjem utvrdila da se to jamstvo ne smatra državnom potporom u smislu Zakona o državnim potporama.

Riječ je o kreditu u iznosu od 46,75 milijuna eura koji je u cijelosti pokriven državnim jamstvom, a sredstva kredita namijenjena su za ulaganje u povećanje sigurnosnih standarda u zračnoj plovidbi.

To proizlazi iz Zakona o zračnom prometu koji definira predmet poslovanja Hrvatske kontrole zračne plovidbe koje je od javnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Time i ulaganje u sigurnosni sustav zračnog prometa predstavlja javnu obvezu u cilju osiguranja sigurnog zračnog prometa za sve avioprijevoznike u zračnom prostoru kojega kontrolira Hrvatska kontrola zračne plovidbe te se iz tog razloga ne smatra državnom potporom, navodi se u danas objavljenom priopćenju sa 65. sjednice Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja održane 24. veljače.

(Hina) pp/xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙