FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI: hrvatski državljani u Japanu su dobro

Autor: kgab
ZAGREB, 13. ožujka 2011. (Hina) - Četrdesetak hrvatskih državljana koji žive u Japanu živi su i zdravi, a hrvatsko veleposlanstvo je u kontaktu s većinom njih, doznaje se u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija u nedjelju.

"Gotovo sa stopostotnom uvjerenošću možemo reći da su svi živi i zdravi i u kontaktu smo s njima", rekao je glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun za Hinu. "Nema nikakvih signala da je bilo tko ugrožen", kazao je.

MVPEI je stavio i obavijest na internetsku stranicu hrvatskog veleposlanstva u Japanu u kojoj se mole svi građani RH koji se nalaze na području Japana da ostanu mirni i u kontaktu s veleposlanstvom. Također su objavljeni telefonski brojevi i e-mail adresa veleposlanstva.

Snažan potres magnitude 8,9 po Richteru pogodio je u petak rano ujutro sjeveroistočnu obalu Japana, a višeminutno podrhtavanje tla osjetilo se i u Tokiju. Potres je uzrokovao veliku materijalnu štetu, niz požara, uključujući i one nuklearnim elektranama, i tsunami visok deset metara. Strahuje se da je živote izgubilo 10 tisuća ljudi.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙