FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski dužnosnici izrazili sućut Japanu

Autor: vmrs
ZAGREB, 11. ožujka 2011. (Hina) - Sućut Japanu u povodu katastrofalnog potresa i tsunamija koji su odnijeli stotine života, uputili su u petak hrvatski dužnosnici, predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić te ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.

Josipović je japanskom caru Akihitu izrazio "najdublju sućut koju osjećamo zbog tragičnih događaja koji su pogodili prijateljski Japan. Vijest o velikom broju ljudskih žrtava i teškoj materijalnoj šteti koju je izazvao jedan od najdestruktivnijih potresa ikad zabilježenih u vašoj regiji, sve nas je duboko potresla i ražalostila", kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

"U ovim iznimno teškim trenucima za vašu zemlju, molim vas da primite izraze naše iskrene solidarnosti i snažne moralne potpore. Čvrsto se nadamo da će se pogođena područja brzo i uspješno oporaviti od ove uistinu teške tragedije. Najljepše vas molim, vaše Veličanstvo, da izraze našeg suosjećanja prenesete obiteljima poginulih i nestalih, kao i svim građanima prijateljskog Japana", dodaje se u priopćenju.

U povodu snažnog potresa koji je u petak pogodio sjeveroistočnu obalu Japana predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić poslao je predsjednicima Zastupničkog i Vijećničkog doma japanskog parlamenta, Takahiru Yokomichiju i Takeu Nishioki brzojav sućuti u kojem kaže kako ga je "duboko potresla vijest o razornom potresu na sjeveroistoku Japana čije su posljedice izazvale brojne ljudske žrtve te veliku materijalnu štetu. U ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora te u svoje osobno ime, vama i obiteljima poginulih i pogođenih ovom nesrećom izražavam iskrenu sućut", kaže se u saborskom priopćenju.

I potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković poslao je pismo sućuti ministru vanjskih poslova Japana Takeakiju Matsumotu u povodu brojnih ljudskih žrtava i velike materijalne štete od potresa i tsunamija.

Ministar Jandroković izrazio je pritom u ime hrvatskoga ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, kao i u svoje osobno, duboku sućut japanskom ministru Matsumotu i čitavom japanskom narodu, kaže se u MVPEI-jevu priopćenju.

I zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je, preko veleposlanstva Japana i veleposlanika Yoshia Tamure u ime Grada Zagreba, Zagrepčana i svoje osobno, izraze najdublje sućuti građanima Japana i obiteljima žrtava.

(Hina) xvm/xpp ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙