FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: Seljaci se povukli s prometnica

Autor: zdra
VINKOVCI, 13. ožujka 2011.(Hina) - Nezadovoljni vukovarsko-srijemski seljaci, okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka, privremeno su za promet deblokirali vukovarsko-srijemske prometnice kod Jarmine, Gradišta i Bošnjaka, potvrdio je predsjednik sindikata Tomislav Pokrovac.

Odluku o privremenoj deblokadi prometnica Pokrovac je obrazložio riječima kako je nedjelja i velik broj građana ide u posjete bolesnicima u vinkovačkoj bolnici te im nisu željeli praviti probleme oko putovanja do Vinkovaca.

"Ujedno, ovim pokazujemo da smo kooperativni i otvoreni za razgovore. Očekujemo da će netko iz Vlade to prepoznati i kontaktirati nas kako bi zajednički pokušali riješiti nagomilane probleme u poljoprivredi", kazao je Hini Pokrovac dodajući kako još nije odlučeno kada će s traktorima ponovno blokirati ceste.

I poljoprivrednici koji prosvjeduju u Virovitičko-podravskoj županiji odblokirali su sve prometnice, a oni kažu da su se za deblokadu odlučili jer je policija najavila da će kažnjavati one koji sudjeluju u blokadi.

Glasnogovornik virovitičko-podravske Policijske uprave Josip Štajdohar podsjetio je da su prosvjednici u prekršaju po Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o sigurnosti prometa na cestama bili čim su blokirali prometnice jer se prosvjedi ne smiju održavati na državnim cestama.

Policija je do sada, kaže, bila tolerantna, ali više ne mogu dopustiti kršenje ustavnih prava ljudi kojima je seljačkim prosvjedima ugroženo kretanje državnim cestama.

Sindikat hrvatskih seljaka traži da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima. Traže i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu od četiri kune kao i da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.

(Hina) xzdra ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙