FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Regionalni izbori u Rusiji

Autor: kgab
ZAGREB/MOSKVA, 13. ožujka 2011. (Hina) - Više od 24 milijuna Rusa bira u nedjelju lokalne skupštine i vlasti glavnih gradova u više regija, a ovi se izbori smatraju velikim testom za vladajuću stranku premijera Vladimira Putina prije parlamentarnih izbora u prosincu i predsjedničkih u ožujku iduće godine, javljaju ruski mediji.

Izbori za skupštine 12 regija održavaju se u Nižnjegorodskoj, Kalinjingradskoj, Kirovskoj, Tverskoj, Kurskoj, Orenburškoj i Tambovskoj oblasti, u republikama Komiju, Dagestanu i Adigeji, u Hanti-Mansijskom Autonomnom Okrugu (HMAO) i na Čukotki. Očekuje se da će Putinova Jedinstvena Rusija zadržati većinu u tim skupštinama unatoč padu potpore.

Biraju se i gradonačelnici glavnih gradova Kemerovske, Saratovske, Kalinjingradske, Orlovske i Vladimirske oblasti, Karelije, Komija, HMAO-a i pokrajina Perm i Stavropolj.

Na izborima sudjeluje sedam registriranih stranaka, od kojih su četiri zastupljene u Državnoj Dumi - Jedinstvena Rusija, Komunistička partija, Liberalni demokrati i Pravedna Rusija.

Ruski milijarder i vlasnik nogometnog kluba Chelsea, Roman Abramovič, kandidirao se kao neovisni kandidat u Čukotki. On je bio guverner te regije od 2001. to 2008. godine, a trenutačno obnaša dužnost predsjednika Dume u Čukotki.

Više od 300 ruskih i stranih novinara prati izbore.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙