FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Preporod: sindikalne središnjice umjesto prosvjednika podržavaju Vladu

Autor: zjur
SPLIT, 11. ožujka 2011. (Hina) - Suzdržanost sindikalnih središnjica u vezi prosvjeda zapravo je podrška Vladi Jadranke Kosor, pa svim sindikalnim kolegama koji ne shvaćaju kako sada nije trenutak za obnavljanje rada Gospodarsko-socijalnog vijeća i socijalnog dijaloga poručujem da trebaju biti s pobunjenim građanima i narodom, u suprotnom štetu će snositi cijeli sindikalni pokret u zemlji, poručio je danas predsjednik Sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić.

Osvrnuvši se na sinoćnje zaustavljanje i skandiranje prosvjednika pred Radničkim domom u Zagrebu, Stipić je kazao kako su građani time pokazali što misle o suzdržanosti sindikalaca u najmasovnijim uličnim iskazivanjima nezadovoljstva dosad.

"U oportunističkom držanju prema prosvjedima nema značajnijih razlika među središnjicama, što se u polariziranoj društvenoj situaciji sve više tumači kao provladino držanje. Umjesto da sindikati podupru prosvjede i tako barem malo saniraju štetne posljedice neuspjeha s prikupljanjem potpisa za referendum o izmjenama Zakona o radu, odlučili su učiniti sve kako bi se dovelo u pitanje i ono malo preostalog ugleda koji sindikati uživaju u društvu", izjavio je Stipić.

Preporod će se uključiti u organizaciju i sudjelovanje u prosvjedima, jer ako itko, osim nezaposlenih i radnika koji ne primaju plaću, ima razloga sudjelovati u prosvjedima onda su to prosvjetari, učitelji i nastavnici, kaže Stipić.

Po njegovim riječima, upravo članovi sindikata Preporod imaju dodatne razloge za sudjelovanje u prosvjedima budući da ih vlast već godinama diskriminira, a trenutno Stipić vodi spor jer ga je tužio ministar Radovan Fuchs.

Naš sindikat samo u Zagrebu ima 3000 članova koje ćemo pripremiti za glavni prosvjed zakazan za 19. ožujka, najavio je predsjednik Preporoda Željko Stipić.

(Hina) xzjur ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙