FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: predstavljen plan poticanja poduzetništva

Autor: ivuc
OSIJEK, 11. ožujka 2011.(Hina) - Za potpore u sklopu operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva, koji provodi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, ove se godine planira izdvojiti 407,9 milijuna kuna, istaknuto je na današnjem predstavljanju plana u osječkoj Županijskoj komori.

Voditeljica Odsjeka za pripremu i provedbu projekata u Upravi za malo gospodarstvo toga Ministarstva Jasminka Keser kazala je kako će se potpore odobravati za jačanje konkuretnosti, izgradnju poduzetničkih zona, stvaranje poduzetničkih potpornih institucija te subvenciju kamata.

U ovogodišnjem operativnom planu više od 32 milijuna kuna predviđeno je za jačanje inozemne konkurenosti, čime se poduzetnicima izvoznicima nastoji olakšati izlazak na strana tržišta.

Voditeljica osječkog Centra za poduzetništvo Darija Krstić podsjetila je kako je u prošlogodišnjem operativnom planu najviše sredstava odobreno u sklopu programa "Poduzetništvo žena", pa je Centar i ove godine obavijestio veliki broj poduzetnica o provedbi novoga plana.

Poduzetnicima s područja Osječko-baranjske županije lani su odobrene 283 potpore u ukupnom iznosu od 15,4 milijuna kuna.

(Hina) xivuc ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙