FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od idućeg tjedna javni pozivi za poticanje poduzetništva

Autor: nbrc
ZAGREB, 18. veljače 2011. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva će sredinom sljedećeg tjedna krenuti s objavom javnih poziva za projekte iz Operativnog plana za poticanje malog i srednjeg poduzetništva za 2011. godinu, najavljeno je iz Ministarstva u priopćenju o danas održanom radnom sastanku o provedbi Operativnog plana.

Na radnom sastanku sudjelovali su, uz predstavnike Ministarstva, i predstavnici razvojnih agencija, poduzetničkih centara, poduzetničkih inkubatora i tehnoloških centara, te Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo.

Tema sastanka bila je upoznavanje sudionika s Operativnim planom, uvjetima korištenja sredstava, planiranom dinamikom objave javnih poziva po projektima, te načinu prezentacije i informiranja poduzetnika, a sve s ciljem kako bi se prije objave javnih poziva još jednom razmotrile mogućnost poboljšanja ili uklanjanja nekih problema u provedbi koji su uočeni protekle godine.

Poduzetnički centri, razvojne agencije, poduzetnički inkubatori i tehnološki parkovi imaju važnu ulogu u provedbi Operativnog plana s obzirom da upravo oni imaju izravnu komunikaciju s poduzetnicima, navodi se u priopćenju i dodaje da je radnom sastanku bilo nazočno sedamdesetak predstavnika potpornih institucija.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u srijedu, 23. veljače, kreće s objavom javnih poziva koji će biti objavljeni u dnevnom tisku te na internetskim stranicama Ministarstva (www.mingorp.hr) i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo (www.hamag.hr), ističu iz Ministarstva napominjući da će se i u ovoj godini jedan dio projekata zaprimati i obrađivati u Ministarstvu, a dio u HAMAG-u.

Hrvatska je Vlada jučer prihvatila Operativni plan za poticanje poduzetništva za 2011. godinu, a za koji je, uz iznos za HAMAG i za ulaganja u fondove za gospodarsku suradnju, predviđeno ukupno gotovo 408 milijuna kuna.

Tako je za niz projekata za poticanje konkurentnosti i inovacije ukupno predviđeno 80,2 milijuna kuna, za projekte vezano za poduzetničku infrastrukturu predviđen je iznos od ukupno 54,6 milijuna kuna, za povoljno financiranje i subvencioniranje kamata 41,5 milijuna kuna, obrazovanje za poduzetništvo pet milijuna kuna, za projekte vezane za obrtništvo predviđen je iznos od 18,4 milijuna kuna, za EU projekte 45,3 milijuna kuna, za poticanje međunarodne konkurentnosti i internacionalizacije 32,4 milijuna kuna, itd.

(Hina) xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙