FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjene naknade članovima Županijske skupštine

Autor: vvar
VARAŽDIN, 10. ožujka 2011. (Hina) - Većinom glasova varaždinska Županijska skupština prihvatila je prijedlog župana Predraga Štromara da se neto naknada njezinoj predsjednici s 5313 kuna smanji na 4000 kuna, njezinim zamjenicima s 2342 na 2000 kuna, a vijećnicima s 1300 na 1200 kuna.

Smanjenje naknade članovima Županijske skupštine župan Štromar najavio je na konferenciji za novinare početkom tjedna. Istaknuo je tada da su - s obzirom na manjak od 24 milijuna kuna iz prošle godine te 12 milijuna kuna otvorenih obveza - nužne pojačane mjere štednje, a samo smanjenjem naknada članovima Županijske skupštine Varaždinska županija uštedjela bi 100 tisuća kuna na godinu.

Dodao je da će županijska vlast i dalje smanjivati troškove službenih mobitela, telefona i automobila te da će savjetnicima biti ukinute dosadašnje naknade od 1500 kuna. Tako bi ta županija trebala uštedjeti dodatnih 400 tisuća kuna.

Odluka kojom se smanjuju naknade vijećnicima i članovima radnih tijela Županijske skupštine počet će se primjenjivati osam dana od objave u "Službenom vjesniku Varaždinske županije".

(Hina) xvvar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙