FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović posjetio IRB

Autor: mkov
ZAGREB, 10. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je prvi put službeno posjetio Institut Ruđer Bošković (IRB) te nazočio svečanoj sjednici Znanstvenoga vijeća.

Na sjednici, kojoj su uz predsjednika Josipovića, nazočili i rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, predsjednik Znanstvenoga vijeća IRB-a Nevenko Bilić te predsjednik Upravnoga vijeća IRB-a Slavko Krajcar i članovi kuratorija, ravnateljica IRB-a Danica Ramljak koja je predstavila rad Instituta.

Podsjetivši kako je IRB osnovan prije 61 godinu, istaknula je kako je danas jedan od 25 hrvatskih instituta. IRB ima 867 zaposlenih, od kojih je 550 znanstvenika među kojima su 344 s titulom doktora, napomenula je Ramljak.

Istaknula je kako u IRB-u radi 6 posto hrvatskih znanstvenika, koji sudjeluju s jednom trećinom hrvatskog udjela u znanstvenim publikacijama.

Ocjenivši kako je IRB bio pojam znanosti njegovu naraštaju, predsjednik Josipović je podsjetio kako je znanost motor uspješnoga razvoja. "Nema napretka bez ljudi s vizijom", rekao je dodavši kako odgovorna znanost mora imati opće društvene i moralne konsekvence.

Predsjednik smatra kako Institut Ruđer Bošković treba biti motor hrvatskog razvoja.

(Hina) xmkov yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙