FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo "Mjesec inovacija i istraživanja"

Autor: mbur
ZAGREB, 9. ožujka 2011. (Hina) - Manifestacija "Mjesec inovacija i istraživanja", koju organizira sveučilišni Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, počela je danas na Sveučilištu u Zagrebu.

"Mjesec inovacija i istraživanja", koji se na zagrebačkom Sveučilištu održava drugi puta, ove se godine bavi temom "Linije financiranja inovativnog istraživanja i razvoja".

U sklopu manifestacije bit će održano niz predavanja, seminara i radionica na kojima će istraživači dobiti detaljnije informacije o financiranju inovativnog istraživanja i razvoja, upravljanju intelektualnim vlasništvom, suradnji s industrijom, te će biti predstavljeni najznačajniji nacionalni i europski modeli financiranja istraživanja.

"Mjesec inovacija i istraživanja" danas je otvorio Srđan Novak, voditelj Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije, predstavivši taj Centar koji je pokrenut s ciljem promoviranja znanstvene izvrsnost i inovativnosti na Sveučilištu.

Transfer tehnologije bitan je za funkcioniranje i razvoj zemlje, kazao je Novak napomenuvši da je funkcija suvremenog sveučilišta, uz visoko obrazovanje i znanstveno istraživački rad, i proizvodnja inovacija i transfer tehnologija.

Naveo je podatke o ulaganju u znanost i istraživanje iz 2007., po kojima je na prvome mjestu SAD, na drugome je Kina zamijenivši na tom mjestu Japan koji je pao na treće mjesto, na četvrtom je Njemačka, a slijede Francuska, Indija i Velika Britanija. Zemlje koje najviše ulažu u znanost ujedno su i zemlje koje su se brzo izvukle iz krize, naglasio je Novak.

O programima Hrvatske zaklade za znanost, natječajima, ciljevima i uvjetima kandidiranja govorila je direktorica Zaklade Lovorka Barać Lauc, a u nastavku skupa bit će riječi o programima Eureka, Erasmus Mundus, FP7 i dr.

Tijekom "Mjeseca inovacija i istraživanja", koji će biti otvoren do 31. ožujka, razgovarat će se o upravljanju intelektualnim vlasništvom u projektima, suradnji s industrijom, akademskom poduzetništvu i drugim temama vezanima za znanost i gospodarstvo.

(Hina) xmb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙