FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin u drugoj polovici ožujka u Sloveniji

Autor: lfia
LJUBLJANA, 10. ožujka 2011.(Hina) - Ruski premijer Vladimir Putin boravit će 22. ožujka u Sloveniji, potvrdio je u četvrtak ured za informiranje slovenske vlade.

Putin dolazi na poziv slovenskog premijera Boruta Pahora, koji je krajem prošle godine u telefonskom razgovoru s Putinom izrazio želju da on "na proljeće" posjeti Sloveniju "u svjetlu uznapredovale gospodarske suradnje" i izrazio očekivanje da će se to i dogoditi.

Pojedinosti o posjetu i razgovorima koji će se održati na Brdu kod Kranja za sada nisu poznate, a vjeruje se da će u prvom planu biti realizacija projekta plinovoda Južni tok kroz Sloveniju i drugi programi koji su s tim povezani, navode slovenski mediji.

Putin i Pahor susreli su se u Moskvi u studenom 2009. godine prilikom potpisivanja bilateralnog sporazuma o suradnji na projektu plinovoda Južni tok.

Uz to, dolazak Putina u Sloveniju neće biti prvi posjet toj zemlji, jer je to bilo i mjesto njegova prvog susreta "na neutralnom terenu" kao tadašnjeg predsjednika Rusije s tadašnjim američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom 16. lipnja 2001. godine.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙