FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalić: Vlada pozdravlja odluku HNB-a

Autor: rkor
ZAGREB, 9. ožujka 2011.(Hina) - Ministrica financija Martina Dalić izjavila je danas kako Vlada pozdravlja odluku Hrvatske narodne banke (HNB) kojom je hrvatskom bankovnom sustavu dano na raspolaganje oko 6,3 milijarde kuna za kreditiranje projekata u gospodarstvu ocijenivši kako je to potez koji će smanjiti kamatne stope i učiniti likvidnijim bankarski sustav.

Dalić je, odgovarajući na pitanja novinarima u Saboru nakon rasprave o prijedlogu zakona o jamstvenom fondu, kazala kako je HNB nezavisna institucija koja svoje odluke donosi potpuno nezavisno i bez potrebe za konzultacije s vladom.

"Na takav način je HNB odlučivao svaki put do sada kada je mijenjao instrumente monetarne politike, pa ni u ovom trenutku ne vidim ništa neobično", dodala je i kazala kako Vlada pozdravlja doprinos HNB-a smanjivanju kamatnih stopa.

"Vlada pozdravlja doprinos HNB-a smanjivanju kamatnih stopa jer mislim da je ovo sigurno potez koji će učiniti bankarski sustav likvidnijim nego što je bio do sada i smatram da je to najbolji način i put da se provede ono o čemu smo govorili puno puta, a to je smanjivanje kamatnih stopa", kazala je Dalić i potvrdila da je, od kako je ministrica, s guvernerom HNB-a Željkom Rohatinskim razgovarala nekoliko puta.

(Hina) xrkor/xvl ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙