FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina planira velika ulaganja u socijalnu stanogradnju - dužnosnik

Autor: gvla
PEKING, 9. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Kina će ove godine uložiti oko 200 milijardi dolara u socijalnu stanogradnju u sklopu nastojanja vlade u Pekingu da priguši sve jaču zabrinutost javnosti zbog snažnog rasta cijena nekretnina, izjavio je jedan viši vladin dužnosnik.

Vlada će u ovoj godini uložiti više od 1.300 milijardi juana u gradnju i obnovu 10 milijuna stanova za siromašnije obitelji, kazao je doministar za stanogradnju i urbano-ruralni razvoj Qi Ji.

Tijela lokalne uprave sudjelovat će u financiranju toga projekta s više od 500 milijardi juana, dok će ostatak sredstava namaknuti kompanije i obitelji korisnici programa, kazao je on na tiskovnoj konferenciji.

Vlada će podupirati gradnju stanova poticajnim mjerama poput posebnih programa zajmova, subvencija i poreznih poticaja, dodao je. "Uvjeren sam da je s obzirom na postojeće kanale financiranja i podršku novih mjera potpuno ostvariv naš plan gradnje 10 milijuna socijalnih stanova".

Snažan rast cijena nekretnina, u kombinaciji s tvrdoglavo visokim potrošačkim cijenama u proteklom razdoblju postao je izvor zabrinutosti i javnosti i kineske vlade, koja strahuje od socijalnih nemira.

Premijer Wen Jiabao obećao je u obraćanju naciji prilikom otvaranja godišnje sjednice parlamenta u subotu da će vlada uložiti više napora kako bi otklonila pojačanu zabrinutost kineske javnosti zbog produbljenih socijalnih razlika i snažnog rasta cijena nekretnina.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙