FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS će se odazvati pozivu i predsjednika i premijerke

Autor: tkol
ZAGREB, 8. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor potvrdio je danas novinarima kako je dobio poziv na razgovore i od predsjednika Republike Ive Josipovića i od premijerke Jadranke Kosor, rekavši kako će se na oba poziva odazvati.

"Možemo raspravljati samo o jednoj točki dnevnog reda - određivanju datuma parlamentarnih izbora, jer je to ono što građani traže", poručio je Kosor dodavši kako će prijedlog HSLS-a biti da se prvo održe parlamentarni izbori, a potom referendum za ulazak u EU.

Ako bi referendum bio prije parlamentarnih izbora, nezadovoljstvo građana odrazilo bi se i na rezultat referenduma, mišljenja je Kosor.

U povodu Međunarodnog dana žena HSLS-ove Liberalke predstavile su, na današnjoj konferenciji za novinare akciju "Tražimo od Vlade Republike Hrvatske!", u sklopu koje će na adresu Vlade slati dopisnice sa 12 zahtjeva vezanih za poboljšanje kvalitete života hrvatskih građana.

Akcija će trajati sedam dana, a kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekla predsjednica Liberalki Diana Pečkaj- Vuković traže kazneni progon poslodavaca koji zaposlenicima ne isplaćuju plaće, stvarnu podršku poduzetnicama, uvođenje fleksibilnih modela rada, usklađivanje rada vrtića i škola s radnim vremenom roditelja, mogućnost izbora za žene da u mirovinu idu sa 60 ili 65 godina, pod jednakim uvjetima.

Također traže i određivanje alimentacije prema ukupnom imovinskom i dohodovnom cenzusu, da proradi sustav zaštite od obiteljskog nasilja, povećanje udjela žena u upravama javnih poduzeća, povećanje ulaganja u preventivnu zdravstvenu zaštitu, osnivanje Državnog fonda za kreditiranje školarina, izmjenu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji te uspostavljanje središnjeg registra posvojitelja.

(Hina) xkt yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙