FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjednici na cesti u Ferovcu sutra očekaju ministra Čobankovića

Autor: nkot
FEROVAC, 7. ožujka 2011. (Hina) - Dogovor s ministrom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petrom Čobankovićem ostaje i sutra ujutro očekujemo ga u Ferovcu u Požeško-slavonskoj županiji, gdje je danas počeo prosvjed poljoprivrednika, potvrdio je večeras predsjednik Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje Dragutin Dukić.

"Osobno mi je ministar Čobanković to potvrdio večeras nešto iza 18,30 sati", kazao je Dukić ističući da ministar treba doći među seljake.

Ministar Čobanković večeras je potvrdio da će se sutra prije podne naći sa seljacima koji prosvjeduju, a za sutra poslije podne najavio je i razgovor s predstavnicima seljačkih udruga koje nisu u prosvjedu.

Dukić je istaknuo je kako večeras na cesti u Ferovcu na raskrižju prema Našicama i Slavonskom Brodu ima 200-tinjak prosvjednika sa oko stotinjak traktora, a prosvjednici će tu ostati cijelu noć, odnosno do ispunjenja seljačkih zahtjeva.

"Više nemamo što izgubiti jer smo dovedeni na rub propasti", kazao je Dukić.

Ponovio je da se zahtjevi poljoprivrednika između ostalog odnose na jeftiniji plavi dizel, isplatu kapitalnih ulaganja za 2008. i 2009. godinu, da ova godina ne bude referentna godina, isplatu poticaja u punom iznosu.

(Hina) xvsik yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙