FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ribari traže zaštitnu cijenu plavog dizela do 5 kuna po litri

Autor: pgas
SPLIT, 7. ožujka 2011. (Hina) - Izaslanstvo Ceha za ribarstvo Hrvatske obrtničke komore (HOK) na sutrašnjem sastanku sa ministrom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petrom Čobanković tražit će da se ribarima zajamči zaštitna cijena plavog dizela do 5 kuna po litri kako bi im se olakšalo poslovanje, izjavio je večeras za Hinu predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a Vladan Bojić.

To je, po Bojićevim riječima, dogovoreno na današnjem sastanku Ceha ribara HOK-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji održanom u Splitu, a kojem je nazočio i predsjednik Udruženja ribarstva Hrvatske gospodarske komore (HGK) Miro Kučić.

Sadašnja cijena plavog dizela od 5,28 kune po litri opterećuje i do 50 posto troškove ribara, a najavljuju se i nova poskupljenja goriva koja bi mogla ribare dovesti u još težu situaciju, kazao je Bojić.

Po njegovim riječima, na sutrašnjem sastanku s ministrom Čobankovićem ribari će, između ostalog, tražiti i transparentan registar povlastica te izradu novih pravilnika.

Miro Kučić je istaknuo kako poticaji ribarima ove godine kasne kao nikada ranije, jer se nikada nije dogodilo da poticaji ribarima ne budu isplaćeni do ožujka kao što se dogodilo ove godine.

Kučić je upozorio da su prosvjedne aktivnosti poljoprivrednika "mala šala" u odnosu na ono što može učiniti ribarska flota "od 1000 brodova" na Jadranu, u slučaju da se ne riješe problemi ribara.

(Hina) xpgas yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙