FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libijska vlast ponudila maslinovu grančicu pobunjenicima

Autor: kgab
TRIPOLI, 7. ožujka 2011. (Hina/Reuters) - Član libijskih vlasti pozvao je u ponedjeljak pobunjeničke čelnike na dijalog, što je dosad najjasniji znak da je Moamer Gadafi možda spreman na kompromis s pobunjenicima koji žele njegov odlazak s vlasti, no oni razgovore uvjetuju njegovim odlaskom s vlasti.

Džadalah Azus Al-Talhi, libijski premijer '80-ih godina koji potječe iz istočne Libije, na državnoj je televiziji pročitao obraćanje starijima u Bengaziju, glavnom uporištu pobunjenika protiv Gadafija.

On je od njih tražio da "daju priliku nacionalnom dijalogu u rješavanju krize kako bi pomogli zaustaviti krvoproliće i kako ne bi omogućili strancima da dođu i ponovnu zauzmu našu zemlju".

U ovom pozivu nisu navedeni nikakvi ustupci koje bi Gadafijeva administracija bila spremna napraviti. Pobunjenici su izjavili da su dogovori mogući tek kad Gadafi ode s vlasti.

Pobunjeničko Nacionalno libijsko vijeće priopćilo je u ponedjeljak da nema mjesta za širi dijalog s Gadafijevom vladom budući da je preduvjet za bilo kakve razgovore njegov odlazak.

(Hina) xkga ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙