FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gadafi zamijenio odmetnutog veleposlanika u UN-u

Autor: mtro
NEW YORK, 4. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Libijski čelnik Moamer Gadafi je obznanio Ujedinjenim narodima da se distancira od libijskog izaslanika pri UN-a koji se odmetnuo u subotu, rekao je u petak glasnogovornik UN-a.

Moamer Gadafi je na njegovo mjesto imenovao Ali Trikija, bivšeg ministra vanjskih poslova koji je bio predsjednik Opće skupštine od 2009. do 2010., ali glasnogovornik Martin Nesirsky nije rekao jesu li Ujedinjeni narodi prihvatili tu promjenu.

Gadafijev režim je ovog tjedna poslao pismo u kojem navodi da više ne priznaje Abderahmana Šalgama, bivšeg ministra vanjskih poslova, kao ni njegovog zamjenika Ibrahima Dabašija kao predstavnike Libije u UN-u.

Šalgam i Dabaši su održali govore u kojima su Gadafija nazvali tiraninom i zalagali se za sankcije prije nego je Vijeće sigurnosti prošle subote usvojilo rezoluciju kojom određuje sankcije Libiji.

Nesirki je objasnio da je glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon primio novo pismo libijske vlade u kojem se navodi da je Triki stalni predstavnik zemlje.

Tajništvo UN-a proučava pismo i objašnjava da svaka zemlja ima pravo opozvati i imenovati predstavnike.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙