FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama izrazio žaljenje Karzaiju zbog smrti civila

Autor: bnov
WASHINGTON, 4. ožujka 2011. (Hina/AFP) - Predsjednik SAD-a Barack Obama izrazio je duboko žaljenje afganistanskom kolegi Hamidu Karzaiju nakon smrti devetero djece u bombardiranju, objavila je Bijela kuća.

U razgovoru video-linkom s Karzaijem, "predsjednik Obama izrazio je duboko žaljenje zbog tragične nesreće u pokrajini Kunar u kojoj je ubijeno devet Afganistanaca", priopćeno je iz ureda američkog predsjednika.

"Predsjednik je izrazio saučešće Afganistancima i inzistirao na činjenici da on i general Petraeus (šef postrojbi NATO-a u Afganistanu) takve događaje shvaćaju vrlo ozbiljno", istaknuo je isti izvor.

Obama i Karzai "složili su se oko činjenice da takvi događaji potkopavaju naše napore u borbi protiv terorizma", istaknuto je nadalje iz Bijele kuće.

U srijedu se general Petraeus ispričao za smrt devet civila tijekom jednog napada, "tragediju" za koju ISAF preuzima u potpunosti odgovornost.

Afganistanska policija objavila je neposredno prije da je devetero djece ubijeno u zračnom napadu u utorak dok su skupljali drva u pokrajini Kunar. Afganistanska vlada već je optužila NATO da je usmrtio 65 civila u bombardiranju prije deset dana.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙