FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 4. ožujka

Autor: mkov
ZAGREB, 3. ožujka 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 4. ožujka.

ZAGREB - Nastavak 22. sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6). Hrvatski sabor sutrašnje zasjedanje započinje raspravom o imenovanju članova Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije, nakon što je saborski Odbor za medije utvrdio listu od 11 kandidata oko kojih su se jednoglasno složili vladajući i oporba. Josip Jović, Petar Lovrić, Milan Kujundžić, Darko Grivičić, Josip Čerina i Viktorija Car predloženi su od strane vladajućih klubova zastupnika (HDZ, HSS, SDSS i nacionalnih manjina), a Ivo Goldstein, Sanja Ivić, Branko Karabatić, Nada Zgrabljić Rotar i Ante Tomić prijedlozi su imena oporbenih klubova (SDP, HNS/HSU i IDS). Nakon donešenja novog Zakona o HRT-u, saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije pokrenuo je u prosincu postupak izbora članova Programskog vijeća HRT-a, što je, među ostalim, preduvjet za izbor glavnog ravnatelja HRT-a i razrješenje privremenog stanja na javnoj televiziji. Na javni poziv, objavljen 13. prosinca, pristiglo je 40 pravovaljanih kandidatura, od kojih je Saboru za imenovanje u Vijeće predloženo 11 kandidata oko kojih su se usuglasili vladajući i oporba. Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić za 12 sati je najavio glasovanje o dosad raspravljenim točkama.

MARINBROD - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sudjelovat će na svečanom otvaranju multikulturalnog sajma "Ban Fest", gdje je predviđeno njegovo obraćanje nazočnima (14,30 sati, zgrada Zavičajnog kluba Marinbrod).

Josipović će u 15,15 sati nazočiti kulturno-umjetničkom programu, a u 15,40 sati obići štandove predstavnika nacionalnih manjina, ženskih akcijskih grupa Petrinje, Gline, i Dvora osnovane u okviru EU projekta, obrtnika iz Dvora, Gline i Petrinje te radionicu za djecu "Škola nenasilja – Petrinja".

U 16,20 sati obići će izložbu Udruge građana Zrinska gora (zgrada "Stare škole"), a u 16,40 sati etno muzej "Korablja".

KARLOVAC - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak nazočit će obilježavanju 20. godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije „Grom“ Policijske uprave karlovačke (17,30 sati, ugostiteljski objekt 'Papas').

ZAGREB - Konferencija za novinare u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u povodu isplate dividendi iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (12 sati, Trg hrvatskih velikana 6).

ZAGREB - Hrvatska stranka prava (HSP) održat će konferenciju za novinare na temu "Tragedija Tihomira Purde - poruke i posljedice". Uz predsjednika te stranke Daniela Srba na konferenciji će biti general Željko Sačić i članovi Povjerenstva HSP-a za obranu, nacionalnu sigurnost i branitelje Grada Zagreba (11 sati, prostorije HSP-a, Primorska 5).

ZAGREB - Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja održat će konferenciju za novinare na kojoj će se govoriti o aktualnim događanjima u Republici Hrvatskoj i okruženju te o zaključcima s njihova nedavna sastanka u Policijskoj akademiji (10 sati, prostorije HVIDR-e, Galovićeva 10).

ZAGREB - Matica hrvatska i Udruga za potporu bačkim Hrvatima predstavit će knjigu Matije Evetovića "Kulturna povijest bunjevačkih i šokačkih Hrvata", sveobuhvatno djelo nastalo na temelju dugogodišnjeg istraživačkog rada na brojnim izvorima i građi u kojemu autor obrađuju različite teme s tog područja, od vjerskih i prosvjetnih prilika do izdavaštva, narodnih pjesama i običaja (12 sati, Matica hrvatska, Strossmayerov trg 4).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

poslijepodne - Dubravka Dadić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙