FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbijanski državni tajnik hvali odluku o Purdi

Autor: xdas
BEOGRAD, 3. ožujka 2011. (Hina) - Državni tajnik u srbijanskom ministarstvu pravosuđa Slobodan Homen ocijenio je u četvrtak kako je u slučaju Tihomira Purde srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine postupilo na pravi način, naglasivši istodobno kako se izvršna vlast ne treba miješati u sudske postupke niti u tužiteljske odluke.

Po riječima Homena, sudstvo i državno odvjetništvo trebaju jasno odrediti tko je taj tko je sudjelovao u ratu, a tko je onaj tko je počinio ratni zločin.

"S druge strane, ukoliko je državno odvjetništvo ustanovilo da nema dovoljno dokaza da je Purda učinio to kazneno djelo, zaista smatram da je odluka državnog odvjetništva pravi put ne samo u smislu neovisnosti našeg pravosuuđa, već i u smislu dobrosusjedske suradnje", istaknuo je Homen u izjavi koju prenosi srbijanska agencija Tanjug.

Srbijansko državno odvjetništvo za ratne zločine objavilo je u četvrtak da je nakon provedene istrage odlučilo odustati od kaznenog progona Tihomira Purde, Danka Maslova i Petra Janjića Tromblona, zbog nedostatka dokaza da su učinili kazneno djelo ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika.

Purda je uhićen u BiH 5. siječnja na temelju tjeralice srbijanskog pravosuđa koje ga tereti za ratni zločin nad zarobljenicima i nemoćnim osobama, od kada se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u BiH.

Purda će ostati u ekstradicijskom pritvoru u Bosni i Hrecegovini sve dok sud BiH ne dobije službenu obavijest da je srbijansko pravosuđe odlučilo odustati od njegova kaznenog progona i zahtjeva za izručenjem, pojašnjeno je u četvrtak Hini iz toga suda.

(Hina) xdas yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙