FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peran: u postupanju prema umrlom zatvoreniku nije bilo nepravilnosti

Autor: nkot
ZAGREB, 3. ožujka 2011. (Hina) - Uprava za zatvorski sustav izvijestila je danas da u postupanju prema zatvoreniku koji je 21. prosinca umro u splitskom zatvoru nije bilo nepravilnosti kao što je, pozivajući se na tvrdnje ostalih zatvorenika, objavila "Slobodna Dalmacija".

U članku pod naslovom "Cimer nam je umirao na rukama" splitski dnevnik je objavio da je 33-godišnji zatvorenik umro od trovanja metadonima pošto mu nije pružena potrebna medicinska pomoć i pošto je više od 18 sati umirao naočigled ostalih zatvorenika.

Ravnatelj uprave za zatvorski sustav ministarstva pravosuđa Branko Peran priopćio je, pak, da je 20. prosinca u 14 sati zatvoreniku M.B. pozlilo te je pozvana ekipa hitne pomoći iz Solina koja ga je sedam minuta kasnije preuzela i odmah mu pružila pomoć. Vozilom hitne pomoći potom je prevezen u splitski KBC, gdje je liječniku rekao da je uzeo lijek koji mu nije bio propisan. Nakon liječničke obrade oko 17 sati vraćen je u zatvor, a iduće jutro u 8,10 sati zatvorenik je umro u zatvoru, kažu u upravi za zatvorski sustav.

Tvrde da je središnji ured, koji prati i nadzire zakonitost rada u kaznionicama i zatvorima, analizirao postupanje zatvorskih službenika te je utvrđeno da u postupanju prema zatvoreniku M.B. nije bilo nepravilnosti. Također tvrde da izmjena na čelu splitskog zatvora nema nikakve veze s navedenim događajem.

Novi upravitelj zatvora od ovoga je tjedna Marinko Bujas. On je na tom mjestu naslijedio Tihomira Jakelića koji je sada njegov zamjenik.

(Hina) xpp/xso yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙