FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija istražuje okolnosti smrti prosvjednika na Rivi

Autor: pgas
SPLIT, 27. veljače 2011. (Hina) - Policija je privela više osoba na obavijesni razgovor kako bi utvrdila okolnosti smrti prosvjednika za vrijeme skupa na Rivi te je li organizator pravovremeno poduzeo sve mjere i izvijestio Hitnu pomoć da dežura na današnjem skupu, izvijestila je večeras splitska policija.

Na temelju tih obavijesnih razgovora policija će državnom odvjetništvu podnijeti izvješće.

Organizator je obvezan blagovremeno izvjestiti Hitnu pomoć o skupu po zakonu o javnom okupljanju, kažu u policiji.

Tijekom skupa potpore hrvatskim braniteljima jedan je prosvjednik pao je u nesvjest ispred bine na Rivi i umro kasnije u bolnici. Nakon što mu je pozlilo, čekalo se desetak minuta na dolazak hitne pomoći. Za to vrijeme voditelj programa na skupu Velimir Bitorjanac je sa bine izvjestio da su organizatori obavijestili i hitnu pomoć o današnjem skupu, ali da ona nije došla na dežurstvo. "Evo nek vidi ministar zdravstva Milinović kako mu radi resor", kazao je pri tomu Bitorjanac.

Ravnatelj županijske Hitne pomoći Leo Luetić je kasno poslijepodne za Radio Split rekao kako ih organizatori današnjeg skupa nisu zvali. "Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatisnke županije nije obavješten", ustvrdio je Luetić.

Na upit zašto nije samoinicijativno poslao hitnu pomoć na Rivu gdje je skup bio najavljivan, Luetić je kazao da se ekipe za skupove ne mogu osiguravati iz redovitog programa. Ekipe iz redovitog programa moraju biti na raspolaganju na terenu, rekao je.

Luteić je također rekao kako on osobno nije znao za današnji skup na Rivi. "Da smo znali onda bismo mi osigurali ekstra ekipu koja bi dežurala na Rivi", kazao je Luetić.

Bitorjanac je nakon prekida skupa novinarima rekao kako bi, "da je ovo bio HDZ-ov skup, bilo deset hitnih pomoći, a isto vrijedi i da je bio oporbeni skup".

Po neslužbenim informacijama, među privedenima na obavijesni razgovor je i koordinator organizacije današnjeg skupa na Rivi Željko Strize iz kaštelanske Hvidre.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙