FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od Splita i Makarske jednim kolničkim trakom

Autor: vrib
MAKARSKA, 2. ožujka 2011. (Hina) - Zbog snijega što od noćas pada na prijevoju Dupcima, u blizini Brela, na Makarskoj rivijeri, na državnoj cesti D 8 popriječila su se na kolniku dva teška kamiona pa je jadranska magistrala od 12,08 sati do 12,55 sati bila zatvorena za promet.

Ralice i teška teretna vozila Županijskih cesta iz Splita uklonili su popriječene kamione, a sada se tom cestom vozi vrlo otežano i naizmjenično jednim kolničkim trakom.

Makarska policija savjetuje vozačima da bez potrebe ne kreću državnom cestom D8 prema Splitu, a za one koji voze prema Šestanovcu i autocesti obvezna je zimska oprema jer na toj prometnici, iako se redovito čisti, ima snijega i leda.

Na Biokovu je tridesetak centimetara novoga snijega, a u nanosima snijeg je viši od jednog metra, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Svetom Juri gdje se temperatura spustila na minus pet Celzijevih stupnjeva.

Od jutros se ne prometuje ni iz Makarske prema Vrgorcu preko Staze, jer se ta uska i dijelom makadamska prometnica preko Biokova ne čisti od snijega, kazali su u Centru Osejava.

(Hina) xvrib ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙