FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 2. ožujka

Autor: uand
ZAGREB, 2. ožujka 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 2. ožujka koje ćemo popratiti fotografijama

SLAVONSKI BROD - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastat će se s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Na sastanku kojemu će nazočiti i čelništvo grada Slavonskog Broda razgovarat će se o problemima zagađenja iz rafinerije u Bosanskom Brodu, kao i o raznim mogućnostima prekogranične suradnje. Održat će se i zaseban sastanak s udrugama izbjeglih Hrvata iz BiH, te udrugama povratnika na kojem će se razgovarati o mogućnostima poboljšanja uvjeta održivog povratka na prostorima entiteta Republike Srpske. (sastanak počinje u 10 sati u zgradi Poglavarstva Slavonskog Broda, Vukovarska 1, izjave za medije predviđene su od 12.25 do 12.45 ispred glavnog ulaza u zgradu Poglavarstva grada Slavonskog Broda.

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu HDZ-a i HSS-a za donošenje zakona o pronalaženju, obilježavanju i održavanju grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata. Osnovna je namjera zakona propisivanje obveze sustavnog i organiziranog pronalaženja, obilježavanja i održavanja grobova kako bi se odala dužna počast žrtvama komunističkih zločina, kakvima se smatraju one ubijene nakon 9. svibnja 1945. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primit će novoizabrane članove Uprave Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti HAZU (11,30 sati, dvorana Ante Starčevića Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa nastavit će se, među ostalim, postupak po podnesenoj prijavi sukoba interesa protiv Jose Klapana, načelnika Općine Novigrad i Renea Sinovčića, predsjednika Općinskog vijeća Novigrad, te postupaka sukoba interesa pokrenutih protiv splitskog gradonačelnika Željka Keruma (16 sati, dvorana Stjepana Radića Hrvatskoga sabora, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministar turizma Damir Bajs sastat će se s predstavnicima strukovnih udruga u turizmu, a nakon toga će na konferenciji za novinare izvijestiti o pripremama za praćenje tijeka turističke sezone i mogućnostima uvođenja dopunskih aktivnosti (13 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će se Gospodarski forum hrvatskih i tvrtki iz entiteta Republike Srpske u BiH. Forum organizira HGK u suradnji s Privrednom komorom Republike Srpske, a prije plenarnog dijela foruma održat će se i individualni poslovni razgovori 50-ak predstavnika hrvatskih i bosansko-hercegovačkih kompanija s područja entiteta Republike Srpske (17 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙