FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Disciplinska komisija HNS-a suspendirala Štimca i sudionike izvanredne skupštine

Autor: imli
ZAGREB, 28. veljače 2011. (Hina) - Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza na današnjoj sjednici je pokrenula disciplinski postupak protiv sudionika izvanredne izborne skupštine HNS-a na kojoj je Igor Štimac izabran za predsjednika Saveza, te im je izrečena suspenzija u trajanju od mjesec dana. Ova se odluka odnosi na 27 osoba, a među njima je i Igor Štimac.

Također, Disciplinska komisija je Zdravku Mamiću, članu Izvršnog odbora HNS-a i izvršnom dopredsjedniku Dinama, zbog kršenja Kodeksa ponašanja nogometnih djelatnika izrekla novčana kaznu od 25 tisuća kuna.

Naime, IO HNS-a je 24. veljače podigao disciplinsku prijavu protiv svih sudionika izvanredne skupštine, a ona se temelji na istupima u medijima, koji se po tumačenju članova IO protive pravilima HNS-a.

Disciplinska komisija HNS danas je temeljem prijave Izvršnog odbora da su počinjeni prekršaji iz članka 87., 90. i 92. Discplinskog pravilnika HNS-a pokrenula disciplinski postupak te je izrekla suspenziju u trajanju od mjesec dana za Igora Štimca, Josipa Bajla, Stipu Ćaćića, Milu Čirjaka, Davora Daraboša, Zvonka Gelu, Berislava Gržanića, Davora Ivića, Darka Jergovića, Željka Mihalja, Mladena Mikolčevića, Jakova Modrušana, Gorana Pauka, Nikolu Stevanovića, Josipa Šarića, Krešimira Vejića, Dražena Zebeca, Ivana Brlekovića, Željka Čule, Ivice Batinića, Stipe Doljanina, Željka Dulibića, Nikole Galešića, Tomislava Jurjevića, Ivice Mađera, Dragutina Marjanovića i Dorisa Miculinića, navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici HNS-a.

Ovime je nastavljena saga o HNS-u, koja traje od 17. prosinca prošle godine kada je u glasovanju za predsjednika Nogometnog saveza Vlatko Marković pobijedio svog protukandidata Igora Štimca sa 25-24 glasa. Skupština je održana u napetoj atmosferi, a Štimac je osporavao pravo glasa pojedinim delegatima. Također, ustvrdio je da je na toj skupštini prekršen statut HNS-a i Zakon o sportu.

Novi potez Štimac je povukao kada je 19. siječnja dostavio u HNS potpise 23 delegata koji su zatražili sazivanje izvanredne izborne skupštine u roku od 30 dana. Na to je Vlatko Marković odgovorio 16. veljače, sazvavši skupštinu HNS-a za 19. travnja.

Ipak, protivnici aktualnog vodstva HNS-a su 20. veljače održali izvanrednu izbornu skupštinu u zagrebačkom hotelu Westin. Na njoj je nazočilo 25 od 49 delegata, čime je skupština po tvrdanjama sudionika dobila legalitet, a svi nazočni su svoj glas dali Igoru Štimcu, te su ujedno poništili sve odluke sa skupštine održane 17. prosinca.

No, za vodstvo HNS-a izabrano na skupštini u prosincu odluke sa izvanredne skupštine od 20. veljače su nelegalne, a u prilog im ide i dopis Fife i Uefe u kojem se navodi da se neće priznati nikakve odluke donesene na izvanrednoj skupštini.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙