FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija ispitala Galliana o rasističkim uvredama

Autor: akoz
PARIZ, 28. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Budućnost modnog dizajnera Johna Galliana u tvrtki Dioru postala je u neizvjesna, pošto ga je u ponedjeljak i pariška policija ispitala o optužbama da je rasistički vrijeđao ljude u baru prošli tjedan i u listopadu.

Galliana je kuća Dior suspendirala odmah nakon što se jedan par požalio da im je upućivao rasističke i antisemitističke uvrede u baru u pariškoj četvrti Marais u četvrtak navečer. Jedna žena je u subotu uložila drugu žalbu na sličan izgred koji se navodno dogodio u listopadu. Dizajnerov odvjetnik je rekao da Galliano optužbe odbacuje.

Međutim, britanski tabloid Sun na svojim je internetski stranicama u međuvremenu objavio snimku na kojoj navodno Galliano vrlo grubo rasistički vrijeđa posjetitelje bara i viče da "obožava Hitlera".

Sve su učestalija nagađanja da bi Dior mogao otpustiti Galliana koji je u toj modnoj kući kreativni direktor od 1996. godine.

"Mislim da stanje nije održivo za Dior", rekla je Muriel Piaser koja vodi bijenalni pariški modni show. "Dior prodaje po cijelom svijetu. Moda prodaje snove, ali uključuje i poštovanje određenih etičkih kodeksa".

Dior, koji je u petak istaknuo da vodi politiku "nulte tolerancije" spram rasizma i antisemitizma, priopćio je da je Galliano suspendiran do ishoda istrage.

(Hina) xakoz ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙