FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GDi Gisdata izvozi i u Rusiju

Autor: tmis
ZAGREB, 28. veljače 2011. (Hina) - Zagrebačka tehnološka tvrtka i jedna od vodećih geoinformatičkih tvrtki u regiji srednje i jugoistočne Europe GDi Gisdata proširila je poslovanje i na Rusiju prodajom licenci za integriranu bazu geo-podataka za automobilsku navigaciju u regiji južne i istočne Europe vodećoj ruskoj tvrtki za navigacijska rješenja Navitel, izvijestili su danas iz GDi Gisdate.

Ističući da su izvozni ugovor s ruskom tehnološkom tvrtkom Navitel zaključili nedavno, iz GDi Gisdate objašnjavaju da su time počeli izvoz i na rusko tržište i to licenciranjem vlastitih intelektualnih proizvoda, softvera iz sklopa palete proizvoda 'GDi Atlas'.

Inicijalni je ugovor vrijedan više od 300 tisuća eura, a s Navitelom će, kako najavljuju, nastaviti i dalje surađivati.

U povodu zaključenja najnovijeg posla u Rusjiji predsjednik Uprave GDi Gisdate Boran Lončarić ističe da je u svemu još zanimljivije to da se radi o digitalnom proizvodu koji se u potpunosti temelji na znanju i intelektualnom vlasništvu, kao i da ga klijentu isporučuju putem interneta.

To je omogućilo i da se čista isporuka gotovog softverskog proizvoda obavi u roku od 48 sati nakon potpisivanja licencnog ugovora, a takav su izvoz, kako ističe Lončarić, ostvarili bez čak i jedne fizičke posjete Moskvi odnosno sve se poslovno dogovaralo putem interneta i posjete kupaca GDi Gisdatinom produktnom centru.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙